A szervátültetettek világnapját ünnepelték Egerben

A Szervátültetettek Heves Megyei Sport- és Érdekvédelmi Egyesülete az ismert illetve ismeretlen donoroknak állított emlékművet szombaton este a Kisasszony temetőben, és fejet hajtottak azok előtt, akik halálukban is más emberek életét mentették meg. - számolt be róla a heol.hu. Fodor József, a megyei szervezet elnöke – aki maga is az érintettek közé tartozik – elmondta, a donorok és szervátültetettek világnapján ünneplik azokat, akiknek hála újra minőségi életet élhetnek.
Farkas Attila alpolgármester hangsúlyozta, az emberi életnél nincsen fontosabb. – Bárki, aki bármilyen formában életet ment, az a humanizmusért, az emberiség fennmaradásáért tesz – húzta alá.
 Dr. Biczók Szabolcs, az intenzív osztály orvosa hozzátette, a donáció lehetőségével munkájuk akkor is értelmet nyer, ha az általuk kezelt beteget már nem tudják megmenteni. Mindezek után Ailer Gellért atya áldotta meg az emlékművet, majd a résztvevők gyertyával a kezükben sétáltak le a Dobó térre, ahol egy perces néma csönddel tisztelegtek. (foto: heol.hu)
 

Oszd meg ezt a cikket!