Szenior Akadémia

Harmadik alkalommal vehettek részt az érdeklődők az egri Szenior Akadémián. Ezúttal Dr. Kovács György tartott előadást – Az idősek átverési kísérletei címmel.

 Az első két alkalommal Dr. Jászberényi József szavait hallgathatták meg a Megyeháza dísztermébe látogatók. A harmadik előadás is szépszámú közönséget vonzott. Ezúttal Kovács György geronto-andragógus tartott előadást arról, hogy milyen veszélyek leselkedhetnek az idősebb generáció tagjaira, a modern online világban.
 Az előadó kezdésként az idősödés törvényszerű változásait állította párhuzamba, az alapvető áldozati pozíció szerepével.
 A csalás módszerek kapcsán kijelentette, minden átverés egy illúzió, amely a hiszékenységre épít. A többlépcsős, direktmódon elkövetett folyamatoknak fő fegyvere a manipuláció – hívta fel a figyelmet Kovács György. A csalás menetének négy lépcsőjét is felvázolta a neves szakember a kiszemelés, a bizalmi viszony kiépítése, a behálózás és a végrehajtás képében. Az érdeklődők az előadás végén kérdéseket tehettek fel - írja az egerhirek.hu.
 

Oszd meg ezt a cikket!