Szakértők szerint  egy-két év múlva, ismét dinamikusan bővül a lakáspiac

 A Heves megyei településeken utoljára három évvel korábban volt a mostanihoz  hasonló szinten az építési hajlandóság.-írja az egerhirek.hu
Heves megyében 39 lakást vettek használatba, 5 a megyeszékhelyen, 13 a többi városban, 21 pedig községekben épült. Mindhárom településtípus esetében csökkent az átadott lakások száma. Az épített lakások tízezer lakosra jutó száma (1,3) a megyék közül itt volt az egyik legalacsonyabb, az országos átlag mindössze 10%-át érte el. A felépült 27 lakásnak természetes személy, 12-nek vállalkozás volt az építtetője. A megyei szintű csökkenést nagyrészt a természetes személyek lakásépítéseinek visszaesése okozta.
 A  jövőbeli számok korántsem ilyen a borúsak, már ami a lakásépítéseket illeti. A 2021 I–III. negyedévében kiadott lakásépítési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján országosan 22,4 ezer új lakás építését tervezték.
 Ez 30%-kal több, mint 2020 azonos időszakában. Ebből a vidéki települések kiemelkedők, főleg a nem megyei jogú városok, ezeken a településeken utoljára három évvel korábban volt ehhez hasonló szinten az építési hajlandóság. Mindezek tükrében, a szakértők szerint  egy-két év múlva, ismét dinamikusan bővül a lakáspiac.
 

Oszd meg ezt a cikket!