Safety Days

 Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) az idei évre számos olyan razziát tervezett, amely az egész kontinensre kiterjed. Februárban már le is zajlott az első, amely során a tehergépjárműveket és az autóbuszokat vizsgálták.
 Márciusban zajlott a biztonsági övek ellenőrzése egy héten át, áprilisban pedig a Speedmaraton keretében tartottak nagyszabású sebességellenőrző akciót a magyar rendőrök is. Augusztusban ezt ismételték meg, ekkor is a traffipaxozáson volt a hangsúly.
 Most a Safety Days elnevezésű akció következik, szeptember 16-22. között ugyanis újabb razziát indít a magyar rendőrség a ROADPOL műveletéhez kapcsolódva. Ezek lesznek a Biztonsági Napok az Európai Mobilitási Héttel egy időben.
 Az akció célja, hogy nullára csökkentsék a halálos közúti balesetek számát. Ennek azért is van fontos szerepe, mert a ROADPOL adatai szerint minden nap átlagosan 70 ember veszti életét az utakon Európában.
Többek közt a gyorshajtást, a biztonsági övek használatát és a vezetés közbeni mobilozást is figyelni fogják.-írja az egerhirek.hu.
 

Oszd meg ezt a cikket!