Retró mix és szakmai kongresszus

 

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara immár hatodik alkalommal szervezte meg szakdolgozói tudományos kongresszusát Siófokon, szeptember 5-e  és 7-e  között. Közel 900 egészségügyi szakdolgozó vett részt a nagyszabású eseményen. Heves megyét 24 szakdolgozó képviselte, a Markhot Ferenc Kórházat 12-en.

A felkért előadókon túl közel nyolcvan előadás hangzott el a három napon keresztül tartó kongresszus plenáris ülésén és szakmai szekcióiban. A témakörök az egészségügyi ellátás valamennyi területét felölelték. Így jó gyakorlatok bemutatása mellett a pozitív szervezeti kultúra, az életpályamodell és humán erőforrásmenedzsment, az infekciókontroll, a prevenció, az idősellátás, betegmenedzselés, és a kommunikáció, valamint a képzés és a továbbképzés területeiről volt szó.

A Markhot Ferenc Kórház ápolásvezetése három előadással képviselte az intézményi jógyakorlatokat: „Kézhigiéné, oktatás-ahogy mi csináljuk” Dr. Thummererné Rebicsek Rita ápolási igazgató tartott előadást, „Egynapos sebészeti ellátás a a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézetben” címmel  Vörösné Kis Noémi ápolási igazgatóhelyettes, „ A nyomási fekéllyel kapcsolatos ápolásszakmai tevékenység megújítása a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézetben” Vörösné Kis Noémi ápolási igazgatóhelyettes” Mindkét előadó saját szekciójában a legjobb előadói elismerésben részesült.

A rendezvény szabadidős programja keretében a kórház résztvevői Retro mix táncot adtak elő, mellyel hatalmas sikert arattak. A rendezvény a szakmai ismeretek bővítésén túl a munkatársi kapcsolatok fejlesztését, közösségépítést is szolgálta.

Oszd meg ezt a cikket!