Rendőrségi hírek

 Az elmúlt héten megyénk közútjain kilenc személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, melyből három eset súlyos, hat eset pedig könnyű sérüléssel végződött. Ezen esetek során összesen 12 fő szenvedett valamilyen sérülést, akik közül öt fő úgy sérült meg, hogy nem használta a biztonsági övet.
 A legfőbb baleseti ok a sebesség hibás megválasztása volt (két esetben), amikor is a járművezetők nem az út vonalvezetésének, az időjárási és látási viszonyoknak, forgalmi viszonyoknak megfelelően választották meg járművük sebességét. Fenti ok mellett problémát jelentett még az elsőbbségi jog meg nem adása, az előzési szabályok megsértése, a követési távolság be nem tartása, a rosszullét, valamint a járművezetők egyéb hibája is.
 A bekövetkezett balesetek közül két esetnél felmerült az ittasság gyanúja is.
 A passzív biztonsági eszközök használati arányának növelése, továbbá az előzési, kanyarodási és elsőbbségi szabályok miatti balesetek megelőzése érdekében 2022. december 2-án Egerben fokozott közúti ellenőrzést tartott a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság, amely során drón is alkalmazásra került. Az ellenőrzés ideje alatt három esetben került sor intézkedésre a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt, egy esetben a kötelező haladási irány megsértése miatt. E mellett további két esetben helyszíni bírság került kiszabásra a nem megfelelő műszaki állapot, illetve forgalom elől elzárt területen történő közlekedés miatt. - írja a police.hu.

Oszd meg ezt a cikket!