Rangos díj a Honda CB500X-nek

Az egyik legfontosabb európai motorpiac talán legrangosabb díja a Best Bike Award, melyet évről-évre háromtagú szakértő zsűri döntése alapján ítélnek oda a legújabb gépeknek.

A tavaly ősszel bemutatott, régi-új kalandmotor stílusa még kifinomultabbá vált, idomzata még jobban hangsúlyozza felépítését és arányait, erőforrása izmosabb lett, futóművét pedig továbbfejlesztették, így nem is olyan meglepő, hogy elhódította a népes és népszerű kategória első helyét. 

A CB500X-et az A2-es jogosítványkategóriában találták a legjobbnak az ítészek, s a félliteres Honda olyan versenytársakat utasított maga mögé a dobogón, mint a Royal Enfield Interceptor 650 és a Kawasaki W800 Cafe.

 

A japán márka egyébként nem először ér el ilyen nagyszerű eredményt, miután tavaly - saját osztályában - az élen végzett a Gold Wing és az X-ADV is.

 

A díjakat egyébként a hatodik alkalommal osztották ki, és odaítélésüknél - többek között - a megbízhatóságot, az üzemeltetési költségeket, a megjelenést, a kezelhetőséget, a teljesítményt és a műszaki fejlesztéseket vették figyelembe.

 

Oszd meg ezt a cikket!