Nyitott szertárkapuk

 Ismét kinyílnak a Heves vármegyei laktanyák szertárkapui is, hogy gyereknap alkalmából feledhetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt május 28-án. Vasárnap délelőtt tíz órától várják az érdeklődőket az ország csaknem valamennyi hivatásos tűzoltó-laktanyájában, valamint a Nyitott szertárkapuk elnevezésű programhoz csatlakozó önkormányzati és önkéntes tűzoltóságokon.-tájékoztatott a Katasztrófavédelem.
 Délután négy óráig lesznek látogathatóak a tűzoltólaktanyák, megélénkülnek a szerállások, a tűzoltók próbariasztásokon keresztül mutatják be, mi történik, amikor tűzesethez, balesethez riasztják őket.
 Megtekinthetőek, bizonyos esetekben kipróbálhatóak is lesznek vasárnap a speciális eszközök és felszerelések, valamint a kicsik akár magukra ölthetik a tűzoltók öltözékét is. A több éve nagy népszerűségnek örvendő program nem titkolt célja az, hogy közelebb hozza egymáshoz a civileket és a tűzoltókat azáltal, hogy ezen a napon az érdeklődők betekintést nyerhetnek a laktanyákban zajló mindennapokba, ezáltal megismerhetik a katasztrófavédelem egyik fontos szegmensét. Heves vármegyében tehát kinyit az egri, a füzesabonyi, a pétervásárai, a gyöngyösi, a hatvani és a hevesi szertárkapu.
 

Oszd meg ezt a cikket!