A nyári szünet alatt is fogad ügyfeleket az Egri Törvényszék

 Az ország valamennyi bíróságán, így az Egri Törvényszéken és az illetékességi területén működő járásbíróságokon a 2020. július 15-től augusztus 20-ig terjedő időszakban szünetel az ítélkezés, tárgyalásokat nem tartanak – írják az Egri Törvényszék közleményében.
 A törvénykezési szünet alatt az ügyfélfogadás folyamatos minden bíróság, minden ügyszakában, a vidéki járásbíróságokon a lajstromirodák, míg Egerben az ügyfélközpont a szokásos rendben működnek. Hétfő – kedd – csütörtök 8.00 órától 11.00 óráig, szerdánként 8.00 órától 15.00 óráig, péntekenként 9.00 órától 11.00 óráig tart az ügyfélfogadás.
 A járásbíróságokon az ügyfélsegítőt minden pénteken megtartják. Amennyiben a szabadságolások miatt ez akadályba ütközik, úgy erről tájékoztatjuk ügyfeleinket facebook profilunkon és weboldalunkon. A járványhelyzetre tekintettel az ügyfélsegítő kizárólag előzetes időpontfoglalás után érhető el a megye valamennyi járásbíróságán. 
 Polgári ügyszakban a július 15-től augusztus 20-ig terjedő időszak a határidőkbe – a bíróság által adott határidőkbe – nem számít bele. Kivételt képeznek a soron kívüli ügyek, az előzetes bizonyítás, a végrehajtási perek és egyéb törvény által szabályozott eljárások. Polgári ügyszakban, a civil ügyekben, a végrehajtási ügyekben, a cégügyekben, a peres és nemperes eljárásokban a beadványok fogadása folyamatos.
  Ezek a szabályok büntető ügyszakban nem alkalmazhatók.
 

Oszd meg ezt a cikket!