Megújult az Ifi Pont

– A felújítási munkálatokat követően megújult környezetben folytatja tovább a munkát az Ifi Pont – jelentette be Farkas Attila alpolgármester kedd délután.

Felidézte, a kötelező ifjúsági feladatellátás vagyis a tanácsadó és információs iroda egy évvel ezelőtt került közvetlenül az önkormányzathoz, egy közgyűlési döntés nyomán.

– Az átszervezés előkészítése során felmerült az igény, hogy az Ifi Pont költözzön egy másik helyszínre. Több ingatlant is megnéztünk ám végül a korábbi hely felújítása mellett döntöttünk. Megszüntették a vizesedést, felújították a parkettát, a párkányokat és a teljes szerelvényezést cserélték a festés előtt. Mindez öt millió forint saját forrásból történt – tette hozzá. Kiemelte, a Dobó tér 9. helyiségei közösségi térként is hasznosíthatóak, például a Városi Diáktanács is rendszeresen gyűlik itt össze.

– Igyekszünk újjáéleszteni azokat a programokat amelyeket korábban szerveztek ide a fiatalok. Eddig biztos, hogy lesz csocsó verseny, anime klub illetve az egri egyetemmel együttműködve is tartunk majd foglalkozásokat – Madarász Réka ifjúsági koordinátor.

forrás:heol.hu

foto:eger.hu
 

Oszd meg ezt a cikket!