Megkezdődik az egri elkerülő út nyomvonalának közösségi tervezése

 Az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. közösségi tervezés keretében készítteti el Eger közlekedésének tehermentesítése érdekében az M25 autóúthoz kapcsolódó, a várost keletről elkerülő út tanulmánytervét és környezeti hatástanulmányát, a környezetvédelmi engedély megszerzésével. - írta meg a Heol.
 Eger elkerülő útjának előzetes vizsgálatára 2019-ben elkészült a Térségi fejlesztési terv, a Masterplan. Ez négy nyomvonalfolyosót elemzett úthálózati szinten (kettőt a várostól nyugatra, míg kettőt a várostól keletre vezetve). A négy vizsgált nyomvonalváltozatot összevetve a keleti nyomvonalváltozatok forgalmi, hálózati és társadalmi-közgazdasági szempontból jóval kedvezőbbnek bizonyultak a nyugatiakhoz képest, ezért a döntéshozók a város keleti oldalán vezetett nyomvonal tanulmánytervi szintű továbbtervezése mellett döntöttek, melynek során elkészül a környezetvédelmi hatástanulmány is – tájékoztatta portálunkat hétfőn a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs titkársága.
Mint a sajtóközleményben közölték, ennek a célja a környezetvédelmi engedély megszerzése. A tervezők a Masterplan alapján több lehetséges nyomvonalváltozatot vizsgálnak majd.
 

Oszd meg ezt a cikket!