Megérkezett a NIU NQi modellcsalád 2024-es „Facelift” változata.

 

Ugyanaz, de mégis teljesen más lett az új NIU NQi GTs.

Az új NIU NQi GTs modellen elsőre a szakavatottabb szemek sem vesznek észre külső változást. Viszont ha ráülsz és elindulsz vele motorozni, azonnal feltűnik a különbség. Megnőtt az élményfaktor, nem tudod abbahagyni a vigyorgást a sisak alatt. Ugyanaz, de mégis teljesen más élmény.

Idáig is a NIU volt a világ legjobb elektromos robogója. Teljesítményben, funkcionalitásában nagyon magasra tette a lécet, megbízhatósága legendássá vált a NIU felhasználók körében. 10 év távlatából elmondhatjuk, hogy a NIU valóban új járműkategóriát teremtett, aminek az eredményeit mára rengeteg gyártó próbálja utánozni, lemásolni. Nagyon nehéz feladat és nem is kockázatmentes vállalkozás hozzányúlni egy bevált, piacvezető recepthez, de a NIU mérnökei úgy döntöttek, hogy itt az ideje egy ráncfelvarrásnak. Megérkezett a NIU NQi modellcsalád 2024-es „Facelift” változata.

Újdonság, hogy a 45 km/órás (L1e-B, vagy segédmotoros) változatban megjelent egy új matt kék szín a modellpalettában az eddigi, divatos színek mellett. Szerintem nagyon jól áll a NIU-nak ez az új matt kék, remélem nektek is tetszeni fog.

Jogosítvány kategória alapján három változatban kapható az új NIU NQi:

  1. 25 km/órás változat (Magyarországon nem rendelhető)
  2. 45 km/órás változat, ami 14 éves kortól vezethető segédmotoros, vagy „B”-kategóriás autó jogosítvánnyal. (NQi Sport)
  3. 80 Km/órás változat, ami 16 éves kortól vezethető A1-es (125-ös) jogosítvánnyal, vagy B125-ös kiegészítéssel. (NQi GTs)

Akkumulátor alapján megvásárolható SR (Standard Range 60Volt, 26A/óra) és ER (Extended Range 60Volt, 35 A/óra) felszereltséggel, és természetesen rendelhető 1 és 2 akkumulátoros változatban.

Ha már az akkumulátornál tartunk, hatalmas újdonság, hogy a kétakkumulátoros változatban mindkét energiatároló a padlólemez alatt kapott helyet. Igy az ülés alatt ugyanolyan nagy rakodóhelyet kapunk, mint a segédmotoros változatoknál. Ráadásul a lejjebb került súlypont  nagyon jótékony hatással van a kanyarstabilitásra és a fékútra. A menettulajdonságokat szintén javítja, hogy a ráncfelvart változatban optimalizálták a gumikeveréket, ami nagyon komfortos gördülést biztosít és nedves síkos úton sokkal jobban tapad az elődmodellnél.
Szintén a menetbiztonságot növeli, hogy az előző NIU NQi-szériához képest hosszabb visszapillantó-tükörszárak a nagyobb felsőtesttel megáldott motorosok számára is jobb láthatóságot biztosít a mögöttes forgalomról.

A „kütyümániásoknak” is kedveztek több ponton a Facelift NQi változattal.

A korábbi USB-A töltőcsatlakozó mellé az új modellekben USB-C csatlakozót is kapunk a készülékeink töltéséhez.

 

A menetadatok megjelenítéséhez egy nagyobb, világosabb, letisztultabb, színes kijelzőt kapunk. Élénk színeivel és megnövelt méretével az új kijelző modern és intuitív felületet biztosít, a még élvezetesebb motorozáshoz. A kétakkumulátoros változatok esetében a folyadékkristályos kijelző képét a mobilalkalmazásban előre beállított sablonok alapján a saját ízlésed alapján egyedivé is teheted.

Új SMART legmodernebb funkciók kerültek a telefon applikációba, mivel az új NIU NQi megkapta a vadonatúj V36 ECU központi egységet. Ennek köszönhetően a 5G Ready IoT rendszer nem csak a beépített SIM kártyán keresztül tud a mobilalkalmazásoddal kommunikálni, hanem Bluetooth-on is. A „KeylessGo” kulcsnélküli indítás és leállítás, a riasztó, de még az ülés zárja is kezelhető a telefonodról, a távirányító kulcsról, vagy akár a robogó kezelőszerveiról is. A NIU Link segítségével további OkGo SMART kényelmi és biztonsági szolgáltatások érhetőek el a megújult NIU-ban.
 

Az árak:

NIU NQi Sport 6026: 1.199.995 Ft - tól.
NIU NQi GTs 80 km 6026: 1.749.995 Ft - tól.

Oszd meg ezt a cikket!