Magyar Géniusz

 A Magyar Géniusz a Petőfi 200 emlékév keretében, kormányzati támogatásból valósult meg, idén tavasszal indult hódító útjára. Kecskemét, Gyula, Debrecen, Győr és Szombathely után immáron Egerben várja a kultúrakedvelő közönséget egészen augusztus 31-ig, a Gótikus püspöki palotában.

 A tárlat eddig soha nem látott módon vonultatja fel a vidék géniuszait, a vidéki muzeális intézmények legértékesebb műtárgyait, magyarságunk örökségeit, amit még soha nem láthattunk egy időben egy helyen.
A megnyitó ünnepségen dr. Szende László, a Kulturális és Innovációs Minisztérium főosztályvezetője, dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő, valamint Minczér Gábor alpolgármester mondott ünnepi köszöntőt.
 Az eseményen részt vett Demeter Szilárd, a Magyar Géniusz Program kuratóriumának elnöke, dr. Csapláros Andrea, a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetségének elnöke, valamint a Magyar Géniusz Program ügyvezetője és főkurátora, dr. Végh Katalin.
Minczér Gábor alpolgármester elmondta, egy nép identitástudatát a közösen beszélt nyelv, a történelmi múlt és a közös kulturális örökség határozhatja meg, mindezek összekötnek bennünket.-írja az egerhirek.hu.
 

Oszd meg ezt a cikket!