Lemondott Mirkóczki Ádám az egri Jobbik vezetéséről

Eger polgármestere betartotta választási ígéretét.

Január 17-én pénteken időközi tisztújítást tartott a Jobbik Magyarországért Mozgalom Egri Alapszervezete, ahol új szervezeti elnököt és alelnököt választott a tagság - írta közleményében a párt egri szervezete.

A tisztújításra azért volt szükség, mert az elnöki feladatokat eddig ellátó Mirkóczki Ádám október 13-án, az önkormányzati választáson - az Egységben a Városért Egyesület, illetve a többi ellenzéki párt támogatásával - elnyerte Eger Megyei Jogú Város polgármesteri címét, ezért a kampány során vállalt ígéretéhez híven lemondott a Jobbikban betöltött feladatairól és pozícióiról.

Ide sorolható országgyűlési képviselői mandátuma és a Nemzetbiztonsági Bizottság elnöki tisztsége mellett a Jobbik Egri Alapszervezetének elnöki feladatköre is amit 2017 óta látott el. Lemondott továbbá a Heves megye 01-es választókerületének elnöki tisztségéről is.

Az egri alapszervezet tagsága a tisztújítás során helyi szervezeti elnöknek egyhangúlag Hamza István eddigi alelnököt választotta meg, az így megüresedett alelnöki feladatkörrel pedig Tóth Henriettát bízta meg a párt helyi tagsága. (Az alábbi képen Hamza István)

 

 

Az új választókerületi elnök személyéről a párt Országos Elnöksége fog dönteni a jövőben. Hamza István és Tóth Henriatta elsődleges feladatnak a Jobbik helyi közösségének építését és erősítését tartják, hogy a közelgő 2022-es országgyűlési választásokon a néppárt – együttműködésben a többi ellenzéki párttal – "egy tisztességes, erős és határozott alternatívát tudjon kínálni a választókerület szavazópolgárainak a jelenleg regnáló korrupt állampárti helytartókkal szemben".

 

Forrás: egriugyek.hu

Oszd meg ezt a cikket!