Látványos 125-ös a Malagutitól

 

Megannyi újdonság a teljesen átfésült, 2023-as XSM125 szupermotón.

Európa egyik legrégebben alapított, legpatinásabb motormárkája a Malaguti, mely az alapítóról, Antonio Malagutiról kapta a nevét. A vállalat – más gyártókhoz hasonlóan – motorizált kerékpárokkal szerzett nevet magának a háború utáni években, majd az évszázad második felében a sportsikerek és a stílusos 50-esek, 125-ösök révén lett híres.

malaguti-xsm-125-2023-bemutatoA 2023-as, LED-lámpákkal és új kipufogóval felszerelt XSM125

Sajnos a gazdasági válságok alaposan megtépázták a céget, így az egykor sikert sikerre halmozó társaság 2011-ben bezárta a talján gyár kapuit. Szerencsére az osztrák KSR Group fantáziát látott benne, ezért 2018-ban megvásárolta Antonio Malaguti vállalatát, s azóta megannyi új modellel rukkolt elő, közöttük a fürge, nyolcadliteres szupermotóval.

Megjelent az átdolgozott Malaguti XSM125

Először a 2022-es EICMA-n láthattuk az olaszok újdonságát, az XSM-et, mely számos ponton eltér az utóbbi négy évben gyártott változattól.

AKÁRCSAK KÖZELI ROKONA, AZ XTM ENDURÓ, AZ XSM IS SZEBB ÉS ÉRCESEBB HANGÚ KIPUFOGÓVAL, TOVÁBBFEJLESZTETT BLOKKOLÁSGÁTLÓVAL ÉS A TULAJDONOSOK VISSZAJELZÉSEI ALAPJÁN TÖKÉLETESÍTETT NYEREGGEL LÉP SZÍNRE 2023-BAN.

Emellett hatékonyabb lett a világítás is, minden lámpatest LED-es, sőt nappali menetfénnyel is felszerelték, hogy a városi forgalomban könnyebben észrevehető legyen a karcsú motor.

malaguti-xsm-125-2023-bemutatoÚj a nyereg, az ABS és a kipufogó is a Milánóban kiállított XTM125 és XSM125 új változatán

Az XSM125 csúcsteljesítménye 15 lóerő, azaz a kategóriában engedélyezett maximum, és ehhez mindössze 124 kilós tömeg társul, így aligha kérdéses, hogy ez az egyik legfürgébb A1-es kétkerekű. Ráadásul a takarékos, négyütemű egyhengeres a gyár mérései szerint csupán 2,5 litert fogyaszt százon, így a terepmotorosok, kezdők és újrakezdők mellett az ingázóknak is ideális lehet.

malaguti-xsm-125-2023-bemutatoA márka látványos standja a 2022-es EICMA-n

A továbbfejlesztett Malaguti XSM125 már elérhető a hazai forgalmazónál is, ahol fekete és fehér fényezéssel vásárolható meg a formás szupermotó legújabb változata.

Oszd meg ezt a cikket!