Közel hetven iskolás és óvodás gyermeknek okoztak örömet az egri katasztrófavédelmi kirendeltség és az egri tűzoltóság szakemberei

Közel hetven iskolás és óvodás gyermeknek okoztak örömet az egri katasztrófavédelmi kirendeltség és az egri tűzoltóság szakemberei.
A kicsik az Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskolából és a Csillagfény Óvodából érkezve több csoportban látogatták meg a tűzoltólaktanyát. Sas Dániel tűzoltó alezredes, tűzoltósági felügyelő törekedett arra, hogy a fiataloknak játékos formában mutassák be a tűzoltók hivatását, illetve tűzmegelőzési tanácsokkal is ellássák a minden információra fogékony fiatalokat – számolt be róla portálunknak Nagy Csaba megyei katasztrófavédelmi szóvivő.
A gyermekek megnézhették, hogy mi történik akkor, ha a riasztás hangjai elhangzanak a laktanyában, bemutatót kaptak számos szakfelszerelés rendeltetéséről és használatáról. Mindenki kérdezhetett bátran, sokan a bevetési védőruhát is magukra öltötték és abban szálltak be a tűzoltó gépjárműbe, illetve egy nagy méretű kirakós játékkal is próbára tették magukat, melyet ha sikeresen megoldottak, akkor egy veszélyes anyag jelölését kapták megfejtésként.-írja a Megyei Katasztrófavédelem honlapja.
 

Oszd meg ezt a cikket!