Kiss Norbi szerint faültetés után, pélyi vegán tésztához egri vegán rozé dukál

Farkas Pál a káli Csemetekert nevű faiskola agrármérnök vezetője bevallotta: Kiss Norbi szlovákiai kamion EB futama előtt - már csak babonából is - aranyeső és ezüst fenyő csemetéket is bekészített. Végül a kétszeres Európa bajnok kamion autóversenyzőnk Norbi egy második hellyel távozott a Szlovákiaringről de ígéretét, miszerint minden dobogós helyezése után fát ültet, betartotta, hiszen kedvesével Mártival, hazatérve versenyéről, egyik első útja mentett macskáihoz, a kápolnai Macskaárvaházba vezetett, hogy elültesse a győzelem fáit. 

Kiss Norbi faültetési akciója azonban nem várt meglepetéssel kezdődött. Több Heves megyei cég, és civil szervezet vezetője ugyanis úgy döntött: egy saját fa elültetésével csatlakozik Norbi állat- és természetvédő kezdeményezéséhez. Így aztán egy kisebbfajta erdő keletkezett a Macskaárvaház kertjében, hiszen a füzesabonyi Fenstherm ablakgyár, a Kompolti Polgárőrség csapata, Soltész Gergő üzletember,a világhírű Ostorosbor Zrt tulajdonosa, és a Pélyi Mezőgazdasági Zrt. Is egy-egy fa elültetésével jelezte szimpátiáját a magyar autóversenyző és mozgalma iránt. A meglepetés azonban még csak nem is ebben állt. Hanem abban, hogy Norbi a fák elültetését és megöntözését követő ebéden több szponzori felkérést is kapott. 

- Már a múlt évi Egri Borszalonon, amit megtisztelt jelenlétével Kiss Norbi, sokat beszélgettünk arról, hogy jó lenne a minőségi egri borokat külföldön egy hozzá hasonló nagyszerű  autóversenyzővel is reklámozni - mondta Soltész Gergő aki az Ostoros Borászat nemzetközi sikereinek menedzselése mellett folyamatosan dolgozik az egész Egri Borvidék jó híréért. Amikor a szakember megtudta, hogy Norbi vegán életmódra tért át, immáron biztossá vált számára, hogy hasznos és gyümölcsöző lehet az együttműködés a világhírű magyar autóversenyzővel, hiszen Európa számos igényes piacán ma már a borok között is elvárt a vegán védjegy.  Ami annyit jelent, hogy nem csak a bornak, de e csodálatos nedű készítésének folyamatában is tiszteletben kell tartani az állatok életét. 

- Egy rendkívül igényes és az értéket, az igényességet értékelő fogyasztói piac épült a vegán mozgalomra, így  Norbit arra kértem, legyen a vegán boraink követe, különösen azokban az országokban ahol sportsikerei révén neve jól csengő márka védjeggyé vált. Soltész Gergő egyébként néhány üveggel hozott is bajnok rozéiból a bajnoknak - ráadásul a szintén  állatszerető üzletember borainak címkéjét is családjuk tagja, egy csodálatos magyar fajtájú kutya díszíti.

- Rendkívül szimpatikusnak, és támogatandónak tartjuk Kiss Norbi faültetési akcióját, amiben szeretnénk állandó partnerek lenni - mondta Balázs Nóra a Pélyi Mezőgazdasági Zrt. ügyvezetője, aki szintén üzleti ajánlattal kereste meg Norbit. 

- Magyarországon elsőként léptünk a piacra ökológiai gazdálkodásból származó ősi alakor búzából készült vegán tészta kínálattal - meséli Balázs Nóra, hozzátéve: szeretnénk a magyar fogyasztókat az olasz tészták vásárlásáról visszaszoktatni a minőségi magyar termékekre, másrészt a Kiss Norbi autóversenyzői brandjéhez hasonló ismertségre szert tenni Olaszország, Ausztria és Németország piacain a világhírű magyar pilóta közreműködésével.

-Elég intenzív időszakot élünk, és hétvégén  a Nürburgringen folytatódik az EB, de az ígéret szép szó, ha betartják úgy jó, ezért, ha csak egy órára is, lejöttem fákat ültetni és kicsit megszeretgetni a mentett árvaházi macskáinkat - mondja mosolyogva Norbi  és hozzátéve: a Pélyi Vegán Alakor Tésztákkal és a vegán Ostoros rozékkal felszerelkezve, hazaérve, kedvesével Mártival, valamint az otthoni cicákkal, Yukikóval, Marlenkával és Füstikével még eltöltenek egy meghitt estét, és elköltenek egy vegán tésztavacsorát egy pohár vegán rozéval a keménynek és kimerítőnek ígérkező németországi versenyhétvége előtt.

Oszd meg ezt a cikket!