Két hétre leáll az MVM áramszámlázási rendszere július 1-től

 

A leállás oka az, hogy az E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.
A két cég egyesítését követően Magyarországon az egyetemes áram- és földgázszolgáltatást már egyedül az MVM Next nyújtja majd. Az új ügyfélkör átvétele jelentős informatikai átállással jár, ezért kell leállítani egy időre a rendszert.
Az informatikai átállás miatt korlátozottan lesz elérhető az áramügyintézés azoknak ügyfeleknek, akik 2021. szeptember 1-je előtt még az Elmű-Émász ügyfelei voltak. Az új, áram-gáz közös online ügyfélszolgálaton és az MVM Next mobilapplikációban számos funkció nem lesz elérhető, diktálásra, e-számla-igénylésre vagy -lemondásra nem lesz lehetőség, továbbá nem fog működni az online bankkártyás fizetés sem - írták.
Az ügyfélszolgálati irodákban sem lehet bankkártyával fizetni, ezért a számlák kiegyenlítését az ügyfelek csekkes befizetéssel, illetve átutalással rendezhetik a számlán szereplő bankszámlaszámra.
A régi áramos online ügyfélszolgálat és a hozzá tartozó MVM Next EnergiApp mobilapplikáció sem lesz elérhető az átállás ideje alatt - hívta fel a figyelmet az MVM.
 

INFOSTART

Oszd meg ezt a cikket!