Keddtől csütörtökig egy alkalommal módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések

 Keddtől csütörtökig egy alkalommal módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések – közölte az Oktatási Hivatal (OH) hétfőn. A felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai alapján a tanulók egyetlen alkalommal módosíthatják a középfokú felvételi eljárásban eredetileg beadott jelentkezésüket: megváltoztathatják a megjelölt tanulmányi területek sorrendjét, illetve újakat is felvehetnek.

 A KÖZÉPFOKÚ FELVÉTELI ELJÁRÁSBAN 2023. MÁRCIUS 21. ÉS 23. KÖZÖTT EGY ALKALOMMAL MÓDOSÍTHATÓK A FELVÉTELI RENDSZERBEN KORÁBBAN JELZETT TOVÁBBTANULÁSI TERVEK.

 Újabb tanulmányi terület csak a tanulói adatlapon már szereplő középfokú iskolában és csak az iskola erre kijelölt képviselőjével előzetesen egyeztetve jelölhető meg. Az egyeztetés tényét a középiskolába eredetileg benyújtott jelentkezési lapon fel kell tüntetni. Korábban nem választott iskolába nem lehet jelentkezni, és tanulmányi terület sem törölhető. A felvételi jelentkezés módosításáról további részletes információ az Oktatási Hivatal honlapján olvasható.

Oszd meg ezt a cikket!