Katonai járművek lepik el az M3-as autópályát

 

 Katonai menetoszlopokra kell számítani augusztus 1-3. között az esti és éjszakai órákban hazánk útjain az alábbi menetvonalon: Hajdúhadház - 4 - 354 - M35 - M3 - M31 - M0 - M1 - 8119 - Tata. A járműoszlopok alábbi hidakon a teljes mögöttes forgalom kizárása mellett haladnak át: M3 Oszlári Tisza-híd, M0 Soroksári Duna-híd, M0 Hárosi Duna-híd.

 A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják. Kérik mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjen.

 A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

Oszd meg ezt a cikket!