Ítélet a csecsemője megölésével vádolt nő ügyében

 

A vádirat szerint a vádlott egy település határában megszülte, elrejtette, majd magára hagyta újszülött gyermekét. A csecsemő az ellátatlanság miatt életét vesztette. A vádlottnak három kiskorú gyermeke van, akik a nagyszülők gondozásában élnek.

A vádlott az Egri Törvényszéken tartott előkészítő ülésen a váddal egyezően beismerte a bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság a vádlott bűnösséget beismerő nyilatkozatát elfogadta és az ítéleti tényállást a vádirati tényállással egyezően állapította meg.

A bíróság a fenti tényállás alapján a vádlottat bűnösnek mondta ki emberölés bűntettében, ezért 10 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte. A bíróság megállapította, hogy a vádlott a büntetés kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra. A bíróság megszüntette a vádlott kiskorú gyermekei fölött gyakorolt szülői felügyeleti jogát. A bíróság rendelkezett a bűnjelekről és kötelezte a vádlottat a felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője három munkanapot tartott fenn nyilatkozattételre. - tudatta az  Egri Törvényszék Sajtóosztály.

Oszd meg ezt a cikket!