Ítélet

Börtönbe kerülhet az a büntetett előéletű férfi, aki nyilvános helyeken többször is bántalmazta a volt élettársát. A 33 éves elkövető ellen a Füzesabonyi Járási Ügyészség emelt vádat nemrégiben.

 

Tavaly februárban a vádlott egy káli benzinkúton találkozott korábbi párjával, akin számon kérte a szakításukat, majd egyre agresszívebben azt követelte tőle, hogy szálljon be mellé az autójába, és menjen vele a lakására. A sértett ezt határozottan elutasította, mire a terhelt előbb a parkolóban, majd a shopban többször megütötte őt, azután pedig betuszkolta a járművébe. A nő végül a vádlott lakásán volt kénytelen eltölteni egy egész napot, és csak azután tudott távozni fogvatartójától. Nem ez volt azonban az utolsó bántalmazás, mert a férfi áprilisban a Kál-Kápolnai vasútállomáson is megverte volt élettársát, akit ott megrugdalt, miközben a fejét egy padhoz ütögette.

 

Az erőszakos elkövetőt az ügyészség személyi szabadság megsértésének bűntettével, valamint garázdaság vétségével vádolja. A vádhatóság az ügyben arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság a vallomástételt eddig megtagadó terheltet – beismerése esetén – ítélje 1 év 10 hónap börtönre és 2 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától.- tudatta az Ügyészség.

Oszd meg ezt a cikket!