Hőséginfó - Eger, Gyöngyös, Hatvan

 

Egerben a Dobó téren folyamatosan rendelkezésre áll ivókút, ahol éjjel-nappal biztosított a vízvételi lehetőség. A Városháza aulájában lehet hűsölni, megpihenni, az önkormányzat biztosít hideg ásványvizet automatából és ülőhelyeket. Az önkormányzat rendelkezik párakapuval, ezt a Széchenyi utcában beüzemelte a Városgondozás. Szükség esetén locsolják, hűtik az utcákat, elsősorban a nagy gyalogos forgalmú belvárosi területen. Nagyon sokan a Dobó téri vízijátéknál találnak enyhülést, ez különösen a fiatal korosztályra jellemző. Hangsúlyozni kell, hogy noha a szökőkút rendelkezik megfelelő vízforgató és tisztitó rendszerrel, a benne lévő víz nem ivóvíz!

 

A Gyöngyösi Önkormányzat szakemberei készülve a nyári melegre, már korábban kihelyezték a tűzcsapokra szerelhető ivócsapokat, így 15 ivókútnál, játszótereken, köztereken hűsíthetik szomjukat a járókelők. A nagy hőhullám péntekre és szombatra várható. Csütörtökön vizet osztottak a város több pontján is, majd locsolták az aszfaltot, a szökőkutak üzemidejét meghosszabbítják, és a közintézményekbe, plázába, a Polgármesteri Hivatal előterébe is be lehet térni hűsölni. Várható a tűzgyújtási tilalom elrendelése is – mondta el Gonda Tivadar közbiztonsági referens.

 

A legmagasabb, harmadfokú hőségriadó van érvényben az egész országban. Ez azt jelenti, hogy legalább három napig 27 fok fölött lesz az átlaghőmérséklet. Ilyenkor mindenre jobban kell figyelni. Hatvanban, a Kossuth téren működik a párakapu, de az önkormányzat két helyszínen is vizet oszt, hogy ezzel segítsen. A Posta mellett ásványvízzel kínálják az arrajárókat, de Újhatvanban, a templomnál is osztják a vizet. Az akcióban a hatvani polgárőrök és a baptista egyház képviselői is részt vesznek.

 

Oszd meg ezt a cikket!