Hat alkalommal tört be kerecsendi ingatlanokba

Soron kívüli eljárásban bíróság elé állította az Egri Járási Ügyészség azt a 23 éves férfit, aki az elmúlt hónap során hat alkalommal tört be különböző kerecsendi ingatlanokba azért, hogy főként elektronikus eszközöket és szerszámokat lopjon.

A gyanúsított azzal kezdte a sorozatot, hogy április elején egy hétvégi napon erőszakkal behatolt a helyi általános iskolába, melynek szerszámtárolójából elvitt egy akkumulátoros fúrót, két hosszabbítót és egy villáskulcs készletet, majd a titkárságot vette célba, ahonnan műszaki cikkeket (notebookot, tabletet, kábeleket és mobiltelefonokat), valamint két üveg tömény szeszt tulajdonított el összesen közel félmillió forint értékben. Ezt követően magánházakba tört be, melyekből láncfűrészt, fűkaszát, permetezőt, benzines kannákat, gázpalackot, tűzifát, valamint további újabb hosszabbító kábeleket lopott, főként eladás céljából.

Nem sokkal az utolsó bűncselekmény elkövetése után a rendőrség elfogta a férfit, aki ezt követően letartóztatásba került.

A járási ügyészség többrendbeli üzletszerűen, részben dolog elleni erőszakkal, részben helyiséghez tartozó bekerített helyre jogosulatlanul bemenve elkövetett lopás vétségével vádolta a cselekményeit töredelmesen beismerő elkövetőt.

A bíróság – az ügyészi indítvánnyal egyezően – 90 nap elzárásra ítélte a terheltet jogerős ítéletével.-tudatta az Ügyészség.
 

Oszd meg ezt a cikket!