Három megye diákjai mérték össze tudásukat a Makláron rendezett közlekedésbiztonsági versenyen

 

 

 A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Baleset-megelőzési Bizottsága régóta kiemelt hangsúlyt fektet az általános iskolai korosztály közlekedésre nevelésére. Ennek egyik alapvető eleme, hogy a képzésben részesülő gyermekek részére minél több olyan versenyzési lehetőséget biztosítanak, ahol nagyobb létszámban mérhetik össze elméleti és gyakorlati tudásukat.

 A korábbi évekhez hasonlóan a Megyei Baleset-megelőzési Bizottság zeptember 11-én egy regionális közlekedés-ismereti vetélkedőt szervezett a Maklári I. István Általános Iskolában, ahol Heves, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye összesen 35 tanulóval képviseltette magát.

 A 4.-8. évfolyamos diákoknak egy KRESZ elméleti feladatlapot kellett megoldaniuk, valamint egy kerékpáros ügyességi pályát, illetve a maklári KRESZ parkban egy szabályossági útvonalat teljesítettek.

A Heves Megyei Baleset-megelőzési Bizottság, a Maklári Önkormányzat és a Nemzedékek Biztonságáért Közalapítvány valamennyi versenyző lelkesedését ajándékkal és éremmel díjazta. - írja a Heol.

Oszd meg ezt a cikket!