Francia professzor lett az egri egyetem díszpolgára

 Ünnepi szenátusülésen adták át szerdán az Eszterházy Károly Egyetem Díszpolgára címet a Líceum kápolnájában.
Az elismerést Pierre-Jean Combalier, a Bordeaux-i CDFA/CFPPA de la Girond felsőfokú szakképző iskola igazgatója vehette át Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona rektortól.
– A francia professzor szakmai munkássága kiemelkedő, elvitathatatlan. A vele és a francia iskolával való együttműködésből a hallgatók, az egyetem, az egri borvidék és a magyar bor ügye is profitálhat – hangsúlyozta az egyetem vezetője.
Pierre-Jean Combalier az általa vezetett iskola révén több éves kapcsolatot ápol az egri intézménnyel. Oktatási területen a francia-magyar szőlész-borász együttműködések jeles szorgalmazója és segítője. Tevékenysége eredményeként számos francia diák szerzett már gyakorlati tapasztalatot az egri és a tokaji borvidéken, valamint a a Bordeaux-i CDFA/CFPPA de la Girond iskolával jövőbe mutató Erasmus-os megállapodás köttetett. Mindezen tevékenyséégrt kapta meg az egyetemi díszpolgár címet
A díszpolgári gyűrű és díszoklevél átvételét követően Pierre-Jean Combalier elmondta:
Azon túl, hogy köszönetet mondok a megtisztelő elismerésért, két gondolatot szeretnék hangsúlyozni. Az első, hogy semmi sem jön létre a jó ügyekért cselekvő férfiak és nők nélkül. A második pedig az, hogy meggyőződésre és hitre van szükségünk azokban, akik partnerként segítenek nekünk a céljaink elérésében. Mindkét gondolatra jó példa a Bordeaux és az Eszterházy Károly Egyetem között kialakult jó együttműködés. - tájékoztatott az intézmény.
 

Oszd meg ezt a cikket!