Folytatódik az országfásítás

Országszerte 475 település csatlakozott az Agrárminisztérium által meghirdetett Településfásítási programhoz. A KEFAG Zrt. által csemetekertjében felnevelt sorfák igénylésében az EGERERDŐ Zrt. működési területén lévő települések közül is több, mint 20-an sikeresen vettek részt. Az Országos Erdészeti Egyesület, mint programkoordinátor, míg az EGERERDŐ Zrt., mint szakmai pártoló szervezt is részt vett a program megvalósításában.  

A 2020 júniusában meghirdetett alprogram, része a kormány országfásítási programjának, mely megvalósítására az őszi és tavaszi ültetési időszakban van lehetőség. Így egyes községekben már idén ősszel elindult a zöldítés, településenként különböző számú (10-30 db) fa ültetésével. Elsőként Mátraballán, majd Tarnaszentmiklóson, Cereden és Zabaron szépültek meg a közösségi terek az igényelt sorfáknak köszönhetően.

Ezeken a településeken - még a járványügyi vészhelyzet kihirdetése előtt- igazi közösségi eseményként valósult meg az ültetés. Az iskolásoktól, a falu legidősebb lakosaiig, mindenki hálásan köszönte az új életet is jelképező fákat, mellyel a települések parkjai, játszóterei, sportpályái lettek szebbek, élhetőbbek.

 Az EGERERDŐ Zrt. működési területén az őszi ültetési szezon 2020.11.19-én zárult Szilaspogonyban, ahol a járványügyi helyzetre való tekintettel kis létszámban, helyi önkormányzati dolgozók végezték el a 13 db sorfa ültetését. Minden helyszínen az ültetés szakszerűségét az EGERERDŐ Zrt. kollégái koordinálták, köztük ifj. Ősz Gusztáv, az EGERERDŐ Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Oszd meg ezt a cikket!