Együttműködés az egyetem és az Ostorosi Családi Pincészet között

Az egri szőlész-borász képzés támogatása és népszerűsítése, gyakorlati képzési helyszín biztosítása, valamint kísérleti és technológiai fejlesztésekben való együttműködés, - többek között e célok elérése mentén kötött megállapodást az Eszterházy Károly Egyetem, valamint az Ostoros Családi Pincészet.   A neves borászat és a felsőoktatási intézmény között évek óta kiváló a szakmai kapcsolat, a létrejött, határozatlan idejű megállapodás pedig megteremti azokat a kereteket, amelyek révén feladataik ellátása során kölcsönösen, és eredményesebben segíthetik egymás munkáját az együttműködés kiemelt területein. A megállapodásnak köszönhetően a pályázatokban történő szakmai együttműködésen, közös kutatásokon, rendezvényeken túl, az Ostoros Családi Pincészet vállalja, hogy a kiemelkedően tehetséges hallgatókat anyagi támogatásban is részesíti.   Az Egyetem eddig is fontos célként kezelte, hogy kiváló szőlész-borász szakembereket képezzen, akik a térség borászataiban tudják majd kamatoztatni megszerzett tudásukat. Ehhez azonban elengedhetetlen a kiváló, a szakmában kiemelkedő eredményeket elért borászoktól megszerezhető gyakorlati képzési tapasztalat.

Oszd meg ezt a cikket!