Egyedi kiállítás Egerben

 Egyedülálló kiállításra várják az érdeklődőket Egerben, az egyetem B épületében. A tárlaton a látássérülés történetét ismerhetik meg a látogatók – a társadalmi megítélésük változását, a különféle oktatási segédeszközök fejlődését, valamint a vakvezetőkutyák történetét és kiképzésük menetét – tájékoztatta portálunkat a Vakok és Gyengénlátók Integráló és Sportegyesülete.
 
Mint írták, a kiállításuk másik fő célja, hogy bemutassanak olyan felfelé ívelő életpályákat a látássérültek közül, amelyek demonstrálják, hogy fogyatékkal élőként is lehet példaértékű életet élni; karriert építeni, csúcsteljesítményt elérni, maradandót alkotni, a társadalom hasznos tagjává válni.

Sportegyesületként kiemelt helyet szánunk a kiállításon a magyar parasport fejlődésének bemutatására. Emellett az érdeklődők megismerhetik más területek neves látássérült képviselőit is; az irodalom, a képzőművészet, a fotográfia és az előadóművészet világából.

A tárlaton e témák tárgyai, dokumentációi, alkotásai, relikviái is megtekinthetők lesznek, valamint ehhez kapcsolódóan beszélgetnek látássérült alkotókkal, művészekkel, paralimpiai sportolókkal, és a vakvezető kutyák kiképzőivel is.
 
A kerekasztal-beszélgetések időpontjai:
 
– Paralimpikonok, Világ- és Európabajnok parasportolók - Július 27. 11 óra
– Vakvezető kutyák története és kiképzése - Július 30. 10 óra
– Nem mindennapi fotósok - Augusztus 3. 10 óra
– Szobrászat és festészet - Augusztus 6. 10 óra
– Írók és költők - Augusztus 10. 10 óra
– Stand up vakon - Sulyok Péter humorista 10 órától interaktív előadás, 14 órától stand up
 
Az egyetem B épületében (Egészségház utca 4.) berendezett kiállítás július 27-én nyílik és augusztus 13-ig tekinthető meg10-16 óra között. A belépés díjtalan
 

Oszd meg ezt a cikket!