Egy vérből vagyunk! - jótékonysági futás érkezik Egerbe

Június 21-én rajtol az a Vereckei-hágótól Budapestig tartó 500 km-es jótékonysági futás, amely kapcsán a véradás fontosságára és a határon túli gyermekotthonban élők megsegítésére szeretnék felhívni a figyelmet. Az esemény fővédnöke Herczegh Anita, Magyarország köztársasági elnökének felesége, aki ott lesz az esemény felvidéki állomásán és a budapesti célba érkezésen is, ahol vért is ad.

A nyári időszakban különösen nagy szükség van a vérre. Egy átlagos napon általában 1600-1800-an adnak vért, a nyári hónapokban azonban kevesebben mennek el a nagy meleg, a szabadságok és a sokakat érintő allergiaszezon miatt.

Az esemény ötödik napján, június 25-én Egerben szerveznek véradást a Városházán, itt 10.00 és 14.00 óra között várják a véradókat. Az első 25 véradó egy páros belépőt kap ajándékba az Egri Termálfürdőbe, továbbá mindenki, aki véradásra jelentkezik egy exkluzív fáklyás kazamata vezetésen vehet részt a Dobó István Vármúzeum és az Egri Vár vitézei jóvoltából július 1-én!

 

Az ultrafutók június 25-én 10.00 órakor érkeznek Egerbe a városháza elé, ahol Habis László, Eger polgármestere, Nagy Sándor az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai főigazgató-helyettese, Vácity József, a Markhot Ferenc Kórház főigazgatója, Rácz Katalin, OVSZ, Egri Területi Vérellátó vezetője, valamint Gortva József, a Magyar Vöröskereszt Heves megyei szervezetének megyei igazgatója várja őket a városháza előtt. A mezőnnyel lefutja az utolsó pár kilométert Honfi Gábor tájfutó bajnok, aki a befutót követően vért is ad.

Oszd meg ezt a cikket!