Egerben volt a legalacsonyabb munkanélküliség

 A hevesi városok közül Egerben volt a legalacsonyabb munkanélküliség augusztusban, a kisebb települések közül Mátraballa és Aldebrő volt a legkedvezőbb helyzetben. A legmagasabb arány Tarnaleleszen volt.

 Csökkent augusztusban a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat által nyilvántartott álláskeresők száma, a hivatal adatai szerint 228,5 ezren voltak, ami az egy évvel korábbihoz képest 1,1 százalékos csökkenést jelent. Ugyanakkor júliushoz viszonyítva országosan fél százalékos növekedést mértek. Heves vármegyábenben 10,2 ezer álláskeresőt tartottak nyilván, ami a nyár közepihez képest 55 fővel kevesebb, az előző évitől pedig több mint négyszázzal marad el.
Városaink közül a legkedvezőbb munkanélküliségi arányt Egerben mérte a hivatal (3,82 százalék), nem sokkal maradt el ettől Füzesabony és Gyöngyös sem. Hatvanban 4,6, Bélapátfalván 4,78 százalékot mértek, majd Lőrinci és Gyöngyöspata következett 6 százalék körüli értékekkel, Verpelét 7,74 százalékos, Heves 8,44 százalékos eredményt ért el, Míg Pétervásárán 9 százalékos, Kiskörén majdnem 11 százalékos volt a mutató. (heol.hu)
 

Oszd meg ezt a cikket!