Eger Wine Meetup
Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem adott otthont az Eger Wine Meetup 2025 nemzetközi konferenciának, amelyen a szőlész-borász szakma kiválóságai találkoztak, hogy megosszák egymással tapasztalataikat, tudományos kutatási eredményeiket. A kétnapos rendezvényen Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona kiemelte: büszkék arra, hogy kutatásaikkal és innovációs tevékenységükkel nemzetközi szinten is elismert eredményeket érnek el. A házigazda egyetem rektora kitért rá: az Egri Szőlő-Bor Kutatás-Fejlesztési Kiválósági Központ hazai és nemzetközi szinten is elismert, a tudományos tevékenység mellett valódi gyakorlati tudással is hozzájárul a borágazat fejlesztéséhez. Dr. Váczy Kálmán, Eszterházy Károly Katolikus Egyetem általános rektorhelyettese köszöntőjében rámutatott arra, hogy az újabb kihívások, a világban tapasztalható változások, problémák mindig új megoldásokat, új válaszokat igényelnek. A kétnapos borszakmai rendezvényen a résztvevők aktuális témájú előadásokat hallhattak, amelyekben hazai és külföldi szakemberek többek között a klímaváltozás borkészítésre gyakorolt hatásairól, a rezisztencianemesítésről, a szőlő tőkebetegségeinek kezeléséről, illetve borászati technológiai kutatásokról számoltak be.