Eger Város Ösztöndíjasa 2019 - Felsőoktatási kategória

Eger Önkormányzata 21 évvel ezelőtt Ösztöndíj Programot alapított fiataljaink tanulmányainak támogatása érdekében, melyet minden évben két szinten, közép- és felsőfokon hirdet meg. Városunktól azok az egri lakóhelyű, jó tanulmányi eredménnyel rendelkező diákok kaphatnak ilyen jellegű támogatást, akiknél szociális szempontok is indokolják, hogy önkormányzatunk melléjük álljon. A tanulmányi ösztöndíj program felső jövedelemhatárát 2015-ben emelte meg a Közgyűlés, s azt a mindenkori minimálbérhez kötötte.

 

 

 

A felsőfokú ösztöndíj elnyerése mindösszesen akár 600 ezer Ft-ot is jelenthet egy-egy egri fiatal számára, hiszen felsőfokú tanulmányok esetén a pályázat alapján elnyerhető ösztöndíj hárompólusú:

 

 • Havi tanulmányi támogatás, melynek összértéke 200 ezer Ft, s melyet 10 hónapon keresztül, 20 ezer Ft-os részletekben folyósítunk számukra
 • Egyösszegű, szintén 200 ezer Ft-os támogatás, amely abban az esetben fizethető ki a pályázat benyújtása óta folyamatosan egri lakóhellyel rendelkező hallgatónak, ha igazolja, hogy az államvizsgát követő 90 napon belül szerzett diplomával 180 napon belül a képzettségének megfelelő munkahelyet létesített Egerben, és ez a jogviszonya legalább 3 hónapja megszakítás nélkül fennáll.
 • A harmadik pólus az a kiegészítő ösztöndíj, melyet a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködésben, szintén egyösszegű, 200 ezer Ft-os támogatás formájában nyerhetnek el a felhívásban meghatározott műszaki szakok hallgatói. Ez a kiegészítés abban az esetben fizethető ki a hallgatónak, ha a fentieken túl igazolja, hogy legalább 12 hónapja megszakítás nélkül egri munkahelyen dolgozik. A kamara kiegészítő ösztöndíja önmagában is elnyerhető!

 

„EGER VÁROS ÖSZTÖNDIJASAI” felsőfokon, a 2019/2020. tanévben (a diákok közül heten az április 25-i ülésen, a Közgyűlés nyilvánossága előtt, Habis László polgármestertől vették át az erről szóló okmányokat, hatan tanulmányi elfoglaltságuk miatt nem tudtak megjelenni. Ők későbbi időpontban kapják meg a dokumentumokat):

 

 

 

Ssz

 

Hallgató neve

 

Intézmény neve/szak

 1.  

Aux Eliza

Eszterházy Károly Egyetem, magyartanár-könyvtáros tanár szak

 1.  

Bagdán Zsófia

Eszterházy Károly Egyetem, tervezőgrafika szak

 1.  

Borosi Florentina

Eszterházy Károly Egyetem, közösségszervezés szak

 1.  

Egri Virág Nikolett

Széchenyi István Egyetem, Zeneművészeti Kar – előadóművészet – klasszikus zongora szak

 1.  

Erdős Katalin Bernadett

Eszterházy Károly Egyetem, óvodapedagógus szak

 1.  

Fehér Balázs Csaba

Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, villamosmérnöki szak

 1.  

Fodor Barbara

Semmelweis Egyetem, általános orvos szak

 1.  

Huszár Brigitta

Debreceni Egyetem – Egészségügyi Kar, védőnő szak

 1.  

Pajtók Odett

Budapest Corvinus Egyetem, marketing mesterszak

 1.  

Pap Olivér Iván

Eszterházy Károly Egyetem – gazdálkodás és menedzsment szak

 1.  

Seres Zsófia

Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem – egészségügyi mérnök

 1.  

Szappanos Szilvia

Eszterházy Károly Egyetem, rajz és vizuális kultúra, média mozgókép és kommunikáció tanár

 1.  

Vladár Veronika Fanni

Nemzetközi Közszolgálati Egyetem, nemzetközi igazgatás szak

 

 

Eger Önkormányzata legközelebb 2019 őszén, a tehetséges középiskolás diákok számára írja ki az „Eger Város Ösztöndíjasa” pályázatot.

Oszd meg ezt a cikket!