Eger, Gyöngyös és Hatvan részesül a TOP Plusz fejlesztési forrásaiból

 

 Eger, Gyöngyös és Hatvan, mint a megye három legnagyobb települése részesül a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz fejlesztési forrásaiból, ami fenntartható városfejlesztésre fordítható a 2021-2027-es uniós fejlesztési ciklusban – erről döntött a Heves Megyei Közgyűlés szakbizottsága. Ennek értelmében Eger mintegy 8,9 milliárd forintból gazdálkodhat.

 Mint fogalmaznak – az eszköz lehetőséget biztosít arra, hogy a kijelölt városok a számukra meghatározott keretösszeget versenyeztetés nélkül érjék el. Ehhez viszont szükséges a fejlesztési igényeik, céljaik és az azok megvalósítását szolgáló intézkedések stratégiai szintű alátámasztása, tervezése.
  Ezt szolgálja a Fenntartható Városfejlesztési Stratégia (FVS) és a TOP PLUSZ Városfejlesztési Programterv (TVP) elkészítése.
  Hatvan és Gyöngyös után, Eger Megyei Jogú Város fejlesztési dokumentumairól is döntés született a Heves Megyei Közgyűlés szakbizottsága részéről, amely – a fejlesztési források és a tervezett projektek szorosabb összhangjának megteremtését követően – a dokumentumok elfogadását javasolta.
 Mint felhívták a figyelmet, a rendelkezésre álló források elérése érdekében szükséges módosításról Eger MJV Közgyűlésének mielőbbi döntése szükséges, hogy az átdolgozott dokumentum határidőre, 2022. augusztus 31-ig benyújtásra kerülhessen az Irányító Hatóság részére. A dokumentumok minisztériumi elfogadását követően megnyílhat az út az egyes projektek részletes kidolgozására és megvalósítására.- tudatta a Megyei Önkormányzat.

Oszd meg ezt a cikket!