Csupasz agresszió: új köntösben az új Suzuki GSX-S1000

A GSX-S1000 egy valódi utcai harcos, amely mindig is lenyűgöző sportteljesítményt, kiváló irányíthatóságot és remek komfortot nyújtott, most pedig fokoztuk a csupasz agresszió élményét, a modern dizájn pedig egy technikailag is megújult motorról árulkodik.

Az új GSX-S1000 markáns megjelenése magára vonja a figyelmet, miközben teljesítményével és technikai arzenáljával készen áll az utak leigázására is. A nyers agressziót egy olyan motorban összpontosítottuk, melyben minden a könnyed irányíthatóságról és kezelhetőségről valamint a felülmúlhatatlan dizájnról szól. A kormány helyzete, a sportos vezetéshez tervezett új nyeregkialakítás, és a karcsú felépítésnek köszönhető térdpozíció biztosítja a kényelmes üléshelyzetet. Az Euro5-ös környezetvédelmi előírásokat teljesítő motor vadságát megőriztük, miközben azt a vezetési élményeket fokozó elektronikai csomaggal is elláttuk.

Vadnak teremtettük a legújabb GSX-S1000 motorkerékpárunkat, melynek szembetűnő eleme a modern állólámpás elrendezés. A függőlegesen egymásra helyezett LED-es fényszórók kialakítása, és a felettük helyet foglaló LED-es helyzetjelző egy letisztult, új arculatot teremt, miközben az új LED-es irányjelzők minimalista kialakítása is ugyanezt a vonalat erősíti.

A csupasz motor aerodinamikai elemei pengeszerűen feszülnek előre, melyek provokatív stílust kölcsönöznek a motornak. A fejidom és a tank, valamint az oldalburkolatok éles vonalai az útra szegeződve nyomatékosítják a motorból áradó sportos teljesítményt.

A megújult műszerfal LCD képernyője az információgazdagság mellett exkluzív grafikával és a GSX-S1000 megjelenését erősítő kék háttérvilágítással rendelkezik. A motor agresszív stílusához igazodva a fordulatszám, a sebességi fokozat és a pillanatnyi sebesség dominál a kijelzőn, de a beállítások és a további visszajelzések is mind helyet kaptak a könnyedén áttekinthető műszerfalon.

A sportosabbá formált tank méretét megnöveltük, így a 19 liter benzin befogadására képes tartály nagyobb fokú szabadságot biztosít a tankolások között, az extra tartozékként a tankra elhelyezhető táska pedig hasznos lehet a hosszabb túrák alkalmával.

Az új ülés kialakítása során a vezetési élményt és a mozgásszabadságot tartottuk szem előtt, így egy sportos és egyben kényelmes helyzetet vehet fel mind a motoros és az utas is. A kialakítás nagyobb alátámasztást nyújt, valamint a hátsó ülésre extra tartozékként akár burkolat is helyezhető, amely szintén fokozza a motor sportos megjelenését.

A GSX-S1000 fejlett elektronikus vezérlőrendszerei között megjelenik a Suzuki Vezetésimód-választó (SDMS), melyben gyorsításkor a gázreakció és a nyomatékjellemzők szintjének változtatásával más-más karakterű motort kapunk, a Suzuki Intelligens Vezetési Rendszer (S.I.R.S) pedig önmagában fokozza a motoros magabiztosságát és kényelmét. A Kétirányú gyorsváltó rendszer lehetővé teszi, hogy gyorsabban és könnyebben váltsunk felfelé vagy lefelé anélkül, hogy a kuplungot vagy a gázkart működtetnünk kellene. A gyorsváltó együttműködése az SDMS rendszerrel pedig még nagyobb vezetési-, és fokozatmentes gyorsulási élményt nyújt. A Suzuki kipörgésgátló rendszere (STCS) újragondolt, öt üzemmódból álló változata mostantól szélesebb választási lehetőséget nyújt annak érdekében, hogy a motor jobban illeszkedjen a legkülönfélébb vezetési körülményekhez és stílushoz.

A GSX-S1000 arra termett, hogy izgalmas vezetési élményt és egyben tökéletes teljesítményt nyújtson. A szupersport modellekből örökölt nagyteljesítményű, 999 cm3-es, folyadékhűtéses, négyütemű, négyhengeres, DOHC erőforrás győzelemre született. A mindennapi motorozás során leggyakrabban használt alacsony és közepes fordulatszám-tartományban lévő nyomaték megnövekedett, de a közepes és magas fordulatszám tartományban érzi igazán elemében magát.

A váz kialakítása, illetve a tervezés minden eleme a kiemelkedő kezelhetőségre és irányíthatóságra fókuszált. A GSX-S1000 kompakt és könnyű váza egy alumíniumötvözetből készült lengőkarhoz csatlakozik, ami tovább növeli az úttartást, valamint magabiztos vezetést tesz lehetővé. A 43 mm-es átmérővel rendelkező KYB fordított első villák egyenletes és sportos úttartást biztosítanak, a szintén teljes mértékben állítható és rugóelőfeszítéssel ellátott központi rugóstaggal rendelkező hátsó felfüggesztés pedig hatékonyan reagál a változó útfelületekre, tovább növelve a stabilitás érzetét.

A GSX-S1000-hez kapható extra tartozékok gazdag kínálatának köszönhetően egyéni stílusra formálható a modell, illetve növelhetjük annak funkcionalitását. A kiegészítők között szinte minden megtalálható, amivel az utazás komfortját, vagy az irányítás kényelmét növelhetjük.

A provokatív megjelenés és az izgalmas vezetési élményt nyújtó modell ismét készen áll meghódítani a kategória rajongóit. A merész új dizájn határozottabban formálja meg az utcai harcost, a fejlett elektronikus vezérlők pedig lehetővé teszik a motoros számára, hogy azokat széles spektrumban alkalmazza az irányítás során.

Oszd meg ezt a cikket!