Bemutatták a Yamaha Grizzly jubileumi kiadását

 

Bemutatták a Yamaha Grizzly jubileumi kiadását

 

 

Négykerekű, besorolása szerint mégis motorkerékpár, és egy vadállatról kapta a nevét.

– A Yamaha tervezőinek filozófiája, hogy egyszerűen felejthetetlen élményt szerezzenek a vásárlóknak, legyen szó könnyű motorról vagy egy testes, négykerekű ATV-ről – hangzott el az új, jubileumi Grizzly 700 bemutatóján, melyet a legendás típus megjelenésének 25. évfordulóján lepleztek le.

Alapáras csörlővel és 27 colos kerekekkel érkezik az új Yamaha Grizzly

Így tisztelegtek a mérnökök az 1998-as Grizzly 600 előtt, mely mára az egyik legismertebb túraquad lett a piacon. A különleges modell a Yamahára jellemző, kék színben készül, egyedi grafika díszíti, és az sem mellékes, hogy a nagyobb kényelem és a könnyebb kormányzás érdekében elektromos szervokormánnyal (EPS) szerelték fel.

yamaha-grizzly-25-eves-jubileumi-modellA vezető gombnyomásra válthat a két- és négykerékhajtás között, sőt a differenciálzár is a kormányról vezérelhető

Talán a quadozást kevésbé ismerőknek úri huncutságnak tűnhet a szervokormány, de aki szenvedett már bedurrant, izomláztól égő alkarokkal egy-egy durvább túra vagy trophy után, az bizonyára nagyra értékeli a hasznos kiegészítőt.

 

 

A jubileumi Grizzly felszereltsége is kiemelkedő, hiszen alapáron nagy teherbírású gallytörő rács, egyedi kézvédő és masszív haspáncél díszíti a gépet, melyben a már ismert, 686 köbcentis, egyhengeres motor duruzsol. Noha a csúcsteljesítménye nem ismert, azt megtudtuk, hogy az erő a cég saját fejlesztésű Ultramatic® váltóján át jut el a hajtott kerekekre. 

yamaha-grizzly-25-eves-jubileumi-modellHa túl meredek lenne az emelkedő vagy laza a talaj, az alapáras Warn csörlő segít kimászni a szorult helyzetből

Az alapesetben hátsókerékhajtású Grizzlyn On-Command® hajtásrendszer segíti a biztos előrejutást a legkeményebb terepeken, így ha mély sár vagy leküzdhetetlen emelkedő állja a pilóta útját, gombnyomással bekapcsolhatja az elsőkerékhajtást, s ha ez is kevés, szintén egy mozdulattal aktiválhatja a differenciálzárat.

yamaha-grizzly-25-eves-jubileumi-modellA jubileumi modellben is a Grizzly 700 megbízható egyhengerese dolgozik

Mindezt megkoronázza a különleges, 27 colos kerékszett, valamint a szintén alapáras WARN VRX 25 csörlő, ami 140 kilós függőleges terhelést is kibír, valamint kereken 600 kilós jármű vontatására alkalmas. A hatalmas abroncsoknak köszönhetően tehát a Grizzly aligha kerül a sár fogságába, s ha mégis, a vezető könnyedén kicsörlőzheti a gépet.

yamaha-grizzly-25-eves-jubileumi-modellA három különálló tárolórekesszel és masszív rácsokkal szerelték fel a quadot, így túradobozok és -táskák nélkül sem okoz gondot a pakolás, valamint a csomagszállítás

Oszd meg ezt a cikket!