Belső lift vezet majd a várba

 

Az egri vár új, attraktív emelő-berendezéssel történő megközelítése című országos építészeti tervpályázat I. díját Tarnóczky Tamás Attila (Építészkohó Kft.) nyerte - jelentette be Eltér István, a Magyar Építészkamara elnökségi tagja, a bírálóbizottság társelnöke Egerben pénteken.

    Az eredményhirdetés és a tervek nyilvános bemutatása alkalmából tartott sajtótájékoztatón Eltér István közölte: webes felületen, közösségi oldalon, valamint 3500 építésznek küldött értesítésben hirdették meg a tervpályázatot. Negyvennél többen regisztráltak, elektronikus felületen 27, postán 29 pályázatot adtak fel, s a kizárások után 26 tervet bíráltak el. 
    "Ez a pályázat nagyon jó eredményű és sikeres lett, ezért is döntöttünk minden kiadható díj átadásáról" - jelentette be a társelnök. Ez öt megvételt (pályázatonként bruttó 500 ezer forintot), rangsorolás nélküli két harmadik díjat (bruttó 1 millió forint), egy második díjat (2 millió) és a bruttó 2,5 millió forintot érő első díjat jelent.
    Az országos tervpályázat díjait átadó Habis László (Fidesz-KDNP) polgármester, a bírálóbizottság elnöke kijelentette: Egernek rövid időn belül ez volt a harmadik jelentős tervpályázata. 
    A belváros megújítása és az 1925-ben épült Bárány uszoda újjáépítése után a nemzeti emlékhellyé nyilvánított vár méltó rekonstrukciójára is sor kerülhet, köszönhetően a kormányzatnak - mondta Eger polgármestere.

Oszd meg ezt a cikket!