Befejeződött az egri szennyvízhálózat fejlesztése

Befejeződött az egri szennyvízhálózat fejlesztése. Projektzáró rendezvényt tartottak a városháza dísztermében.

 Az ilyen projektzáró rendezvények mindig örömteli pillanatok, hiszen a tisztességesen befejezett munka lezárását jelentik - mondta Mirkóczki Ádám polgármester Eger szennyvízcsatorna-hálózatának és a szennyvíztelep korszerűsítésének záróeseményén szerda délelőtt a városházán. Hozzátette, a beruházás a legmodernebb technológiával készült.

 A beruházás összesen több mint 5,3 milliárd forintból valósult meg. Fejlesztettük az iszap kezelést, kiépült többek között a biogáz hasznosításának lehetősége, amellyel elektromos energiát termel a telep - részletezte a fejlesztések egy részét. Elmondta, a projekt során több mint kétezer méternyi elvezető hálózat épült, s a meglévő több mint négyezer méteren megújult, megnövekedett a főgyűjtő csatorna kapacitása, illetve 163 háztartás bekötése is kiépült.

 Bárdos Zsolt üzemvezető főmérnök arról beszélt, hogy 1927-óta van ivóvíz szolgáltatás és szennyvíz elvezetés a városban.

 Ez 95 éves jubileumot jelent, elmondhatom, a munka jelentős részében közreműködtem. Utoljára 1997-98 évben zajlott fejlesztés, most az energetikai korszerűsítésen volt a hangsúly. Ki kell emelni, hogy a próbaüzem szerint a teljes energetikát es a fűtést el tudja látni a termelődő biogáz, villamos áramot is termelünk, napenergiát is hasznosít az üzem. A következő lépés talán az lesz, hogy a keletkező szárított iszap majd a mezőgazdaságban hasznosuljon - fogalmazott.  (Forrás;heol.hu)

Oszd meg ezt a cikket!