Bach Bridges Fesztivál

 
Megkezdődött hétfőn az Eszterházy Károly Egyetem Líceum Kápolnájában a Bach Bridges Fesztivál, melyen minden idők két legnagyobb zeneszerzője, Bach és Beethoven, illetve kortársaik műveit adják elő a zenészek.

Az intézmény tájékoztatása szerint a már harmadszor megrendezett, igazi zenei csemegéket kínáló rendezvényen az egyetem Ének-zene Tanszékének művésztanárai és a Budapesti Fesztiválzenekar művészei működnek közre.

A hagyományokhoz híven az eseményeket mindhárom napon Szabó Csaba zsoltárai vezetik fel, melyek az Erdélyi Magyar Harmóniás Énekek a XVIII. századból című gyűjteményben szerepelnek.

A zenei program célja, hogy egy-egy ország muzsikusainak fellépésével Európa-szerte rendezzenek koncertsorozatokat, később oktatási, illetve klasszikus és kortárs zenét népszerűsítő, ismeretterjesztő zenei rendezvényeket is.

A mindennap este hétkor kezdődő Bach Bridges Fesztivál alkalmait védettségi igazolvánnyal lehet látogatni. A belépés díjtalan, de a helyszínen szívesen fogadnak felajánlásokat. - írja a Heol.hu.

 

 

Oszd meg ezt a cikket!