Az elmúlt napokban több csalásról ékezett bejelentés Heves megyében

Az elmúlt napokban több csalásról ékezett bejelentés Heves megyében, ahol hamis online banki ügyintézés közben szerezték meg az elkövetők a sértettek adatait, majd rövidítették meg a számlájukat.
A HMRFK felhívja a figyelmet arra, hogy a bankok nem kérnek ügyfeleiktől sem telefonon, sem e-mail útján bizalmas, banki azonosító adatokat és jelszavakat!
Mit tegyünk, hogy elkerüljük az áldozattá válást?
•    Kezeljék óvatosan a kéretlen telefonhívásokat!
•    Soha ne adják ki ismeretleneknek, főként ne telefonon, interneten a bankkártya számot, PIN-kódod, személyes adatokat!
•    Ismeretlen eredetű programot soha ne telepítsenek fel vagy töltsenek le a számítógépre, illetve a telefonra, bárki is javasolja azt Önöknek!
•    Mielőtt bejelentkeznének az internetbankba, mindig ellenőrizzék a böngésző címsávban a honlap pontos címét, majd kattintsanak a böngésző címsorban megjelenő lakat ikonra, így láthatják, hogy valóban az Önök bankja üzemelteti-e a honlapot. Amennyiben más jelenne meg, azonnal zárják be az oldalt!
•    A csalók az interneten könnyen megszerezhetik az alapvető információkat rólunk vagy a vállalatunkról (például a közösségimédia-profilok felhasználásával). Nem bízhatunk meg a hívóban csak azért, mert ismeri ezeket az adatokat!
Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válnak, akkor haladéktalanul értesítsék a 112-es segélyhívó számon a rendőrséget!-áll a közleményben.

Oszd meg ezt a cikket!