Ügyészségi hírek

 

Halmazati büntetést szabott ki a bíróság azzal a 29 éves elkövetővel szemben, akit a Hevesi Járási Ügyészség nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette mellett hamis magánokirat felhasználásának vétségével is vádolt.

A vád szerint a terhelt rendszeresen nyírta a füvet a sértett hevesi házának udvarán. Eközben felfigyelt három hosszú vascsőre, melyek gazzal benőve feküdtek a fűben. Úgy gondolta, hogy megtoldja a napszámot ezeknek az árával, ezért jogtalanul eltulajdonítja a csöveket. Tavaly, augusztus 16-án fogadott egy darus teherautót, melynek vezetője előtt azt állította, hogy a vasat munkabér fejében kapta, így azok az ő tulajdonát képezik. Ennek tudatában a fuvaros elszállította a fémet egy közeli telepre, ahol a csöveket töredékáron, hulladékvasként átvették.

A vádlott az értékesítés során kiállított egy valótlan tartalmú nyilatkozatot arról, hogy az általa leadott fémkereskedelmi anyag a saját tulajdonát képezi, majd ezt a hamis okiratot bemutatta a felvásárló cég alkalmazottainak.

A járási ügyészség a vádiratában halmazati büntetésül közérdekű munka kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság kötelezze a terheltet 585.000 Ft kártérítés megfizetésére a sértett számára.

A bíróság a nemrég meghozott büntetővégzésében – az ügyészi indítvánnyal egyezően – 200 óra közérdekű munkavégzésre, valamint kártérítés megfizetésére kötelezte a hamis okiratot is használó tolvajt.

A meghatározott közérdekű munkát az elítélt hetente legalább egy napon - a heti pihenőnapon vagy a szabadidejében -, díjazás nélkül köteles elvégezni. -tudatta; Dr. Konkoly Thege László, sajtószóvivő ügyész.