Ügyészségi hírek

Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, akinek figyelmetlen tolatása olyan súlyos balesethez vezetett, melynek következtében végül a sértett életét vesztette. 
A vád szerint a sofőr 2021 novemberében az egyik Hatvani parkolóból hátramenetben kívánt elindulni a kocsijával. Ezzel egyidőben a sértett gyalogosan közlekedve megállt a gépjármű bal hátsó sarokrésze mögött, mert át akart menni az úttest túloldalára. 
A vádlott figyelmetlenül kezdte el a tolatást, így a kocsi hátsó részével elütötte a sértettet, aki ennek következtében a földre esett. 
A balesetben a férfi súlyos – csonttöréssel járó – sérülést szenvedett, majd a kórházba kerülés után kialakult gyulladásos szövődmény miatt pár nap múlva elhunyt. 
A vádlott a KRESZ tolatásra vonatkozó szabályát szegte meg. A baleset és a sértett halála között pedig – tekintettel a szövődményes gyulladásos állapotra – közvetett okozati összefüggés van. 
Az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja a figyelmetlen sofőrt. A bűncselekmény büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés. 
Az Egri Járási Ügyészség most benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt. - tudatta az Ügyészség.