Felmentette a Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége Bíró Attilát

 Felmentette a Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége Bíró Attilát a női válogatott szövetségi kapitányi posztja alól. A változásról a szervezet a hivatalos honlapja adott tájékoztatást. Az egri születésű szakember 2015 óta irányította nemzeti együttesünket. Az elnökségi tagok egyhangú szavazással döntöttek Bíró Attila felmentéséről, miután a csapat a hatodik helyen végzett a fukuokai világbajnokságon. Hét és fél évvel ezelőtt, amikor átvette a csapat irányítását, kritikusnak tűnt a helyzet a világbajnoki kilencedik helyet követően, ehhez képest Belgrádban rögtön Európa-bajnokságot nyert a lányokkal. Ezt követően is sok nagyszerű eredmény született, csúcspontként a tokiói bronzzal és a tavalyi, hazai környezetben megnyert világbajnoki ezüsttel.
 A fukuokai világbajnokságot követően első ízben ülésezett a Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége, amely meghallgatta a világbajnokságról készült szakmai beszámolókat, azaz az aranyérmes férfiválogatottat irányító Varga Zsolt és a női csapattal a 6. helyen végző Bíró Attila értékelését.
 A testület mindkettőt elfogadta, ugyanakkor Bíró Attila esetében a tagok megvitatták a válogatott jelenlegi helyzetét, és végül egyhangú szavazással úgy döntöttek, érvényesítik a szövetségi kapitányok szerződésében szereplő kitételt, melynek értelmében a megállapodás következmények nélkül felbontható, ha az év fő világversenyén az általuk irányított válogatott nem végez az első négy hely valamelyikén.-írja az agriasport.hu.