Együtt lazítottak RC modell autós és autóversenyző bajnokok, akik egyformán imádják a jet-skizést

Mi a közös a jet-ski versenyzésben és az RC autó modellezésben?

 Látszólag semmi.

Mi a közös Nagy Norbert túraautó Európa bajnoki futamgyőztes, hegyi EB győztes autóversenyző, Gerencsér Olivér a világ legfiatalabb jet ski világbajnoka, Gilyén Krisztián magyarország egyik legfiatalabb autóversenyzője, Kiss Norbi digitális Kamion EB győztes csapattársa, Rosinszky Norbert Formula 1-es RC autóversenyző, valamint Lewis Hamilton és Esteban Ocon között? 

Látszólag semmi.

A valóságban azonban nagyon is sok, hiszen az autó sporton kívül mindannyian imádnak jet-ski-zni és rc-modell autózni is. 

Sőt: Rosinszky Norbert és Nagy Norbi meggyőződéssel vallják: az RC autómodellezésnek és az autóversenyzésnek a legjobb nyári kiegészítő, pihentető, de erőnlét növelő sportága a jet-ski-zés. Ezért is látogattak el immáron többedszerre Dunaharasztiba, a világhírű Sea-Doo jetek hazai forgalmazójához, a Jet Power Hungary Kft-hez (www.jetpower.hu), amely cég negyed százada képviseli a legendás Sea-Doo márkát hazánkban - ráadásul egy olyan jet-ski-tó partján, amit okkal neveznek a hozzáértők a "hazai jet ski sport Hungaroringjének". 

Nem véletlen, hogy Lewis Hamilton, Esteban Ocon, Formula1-es pilóták egyaránt rendszeresen élnek a vízi motorozás adta örömökkel, de természetesen rajtuk kívül ezt teszi számos más autóversenyző is. Amiért mégis őket kettőjüket említjük, az az, hogy mind Hamilton, mind pedig Ocon azt vallja: a jet-ski-zésnek kívül az RC autómodellezés is nagyszerű "mentális erőnléti felkészülési lehetőség" - és hozzájuk hasonlóan így gondolja mindezt Gerencsér Olivér és Nagy Norbi is.

Ezért alakult úgy, hogy Gerencsér Olivér egy kis jet-skizéssel egybekötött RC modell autózásra invitálta Rosinszky Norbert Formula1-es RC autó pilótát, és sporttársait, az Orosházi RC Modellező Egyesület élsportolóit, a jet-skizés és az RC modellezés jótékony, erőnlétjavító hatásában meggyőződéssel hívő Nagy Norbival és Gilyén Krisztiánnal együtt. 

A reggeltől késő délutánig tartó váltott (RC autó-jet-ski) edzést csak Teletál Tibi vegán ebéd meghívásának erejéig szakították meg. 

Kiderült a Sea-Doo csúcsmodelljei, és az Orosházi RC modellezők 1:5-ös, 1:8-as és 1:10-es méretarányú versenygépei egyaránt száz kilométer per óra felett képesek menni és néhány másodperc is elég ahhoz, hogy elérjék ezt a sebességet - szóval észnél kell lenni vízen és úton egyaránt. 

A sportolók végül abban maradtak: legközelebb viszonozzák a meghívást az Orosháza Ringre, Magyarország egyik legrégebben működő modell autó  verseny pályájára, ahol Gerencsér Olivér jet ski világbajnok, Nagy Norbi hegyi Európa bajnok, és Gilyén Krisztián Digitális Kamion csapat-Európa Bajnok is kipróbálhatja élesben a modellautó versenyzést. Igaz - Rosinszky Norbert RC Formula1-es pilóta hozzátette: először csak az 1:1-es méretarányú, kezdő kategóriában.

így várhatóan július 23-án, vasárnap, az Orosháza Ringen új RC autó pilóták, valamint a Jet Power Hungary Can-Am quadjai, és Sea-Doo jet-ski-i is bemutatkoznak majd azoknak - akik hisznek abban, hogy RC autózni és jet-skizni egymás mellett a legjobb.