Új igazgató a a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnál

 Ünnepélyes állománygyűlés keretében iktatták be csütörtök délután Egerben, a vármegyeházán a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új igazgatóját. A szervezetet május elsejétől a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság eddigi vezetője, Szunyog Zoltán tűzoltó ezredes irányítja, az eddigi igazgató, Csontos Ambrus tűzoltó dandártábornok 2023. május elsejével saját kérelmére nyugdíj előtti rendelkezési állományba vonul.
 A dandártábornok búcsúbeszédében köszönetet mondott a munkatársaknak, ahogy fogalmazott, öröm és megtiszteltetés volt velük együtt szolgálni. 
 A megye élére frissen kinevezett igazgató, Szunyog Zoltán 1986-ban szerelt fel a miskolci tűzoltóság állományába. Különböző beosztások után 2013-ban kinevezték a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesének, 2018-ban pedig  Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójának. 
 Az ünnepélyes állománygyűlésen Csontos Ambrus tűzoltó dandártábornok átadta a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapatzászlóját Szunyog Zoltán tűzoltó ezredesnek, aki ezzel a jelképes mozzanattal elfoglalta pozícióját. - tudatta a Katasztrófavédelem.

(foto:https://heves.katasztrofavedelem.hu/)