Ügyészségi hírek

 Az Egri Járási Ügyészség gyorsított eljárásban – a cselekmény elkövetésétől számított másfél hónapon belül – bíróság elé állította azt a férfit, aki egy politikai párt tagjára támadt Egerben. 
A járási ügyészség feljegyzése szerint idén márciusban egy politikai párt Egerben, a Dobó téren található pultjánál aláírásokat gyűjtött egy, a várost érintő kiemelt kérdésben. Az érintett politikai pártra neheztelő gyanúsított a kora délutáni órákban megjelent a standnál, ahol kiabálni kezdett, obszcén kifejezésekkel illette az ott lévő két aktivistát és sértő kifejezéseket használt a párta is. 
 A férfi ezt követően a pultot rángatta, majd több alkalommal felsőtestén tenyérrel és ököllel megütötte az egyik sértettet, aki sérülést nem szenvedett a bántalmazás következtében. A gyanúsított cselekményének az Egri Rendőrkapitányság kiérkező járőrei vetettek véget. 
 A gyanúsított a sértettet politikai meggyőződése miatt bántalmazta, valamint a helyszínen lévő aktivisták politikai hovatartozása miatt tanúsított kihívóan közösségellenes magatartást. 
 A gyanúsított cselekménye a Btk. 216. §-ának (2) bekezdésébe ütköző és minősülő bántalmazással elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntette, valamint a Btk. 216. §-ának (1) bekezdésébe ütköző közösség tagja elleni erőszak bűntette megállapítására alkalmas. 
Az Egri Járásbíróság az ügyészség által megállapított történeti tényállással és minősítéssel egyezően mondta ki bűnösnek a férfit, akivel szemben egy év nyolc hónap szabadságvesztést szabott ki, melynek a végrehajtását négy évre felfüggesztette. 
Az ítélet jogerős.-tudatta;Dr. Gubala Ádám Miklós, helyettes sajtószóvivő ügyész.