Szenior Akadémia

 Az Eger Sikeréért Egyesület szervezésében kedden nyitotta kapuit a Szenior Akadémia. Az első előadásra a Megyeházán került sor.
Rendhagyó évnyitóra gyűltek össze az érdeklődők a Megyeháza Telekessy termében. A szimbolikus katedráról Dr. Juhász Attila Simon a Heves Megyei Közgyűlés elnöke, az akadémia szakmai vezetője Dr. Jászberényi József geronto-andragógiai kutató, a Milton Friedman Egyetem felnőttképzési igazgatója és Forgó János az ESE elnöke köszöntötte az Egri Szenior Akadémia első látogatóit.

 Nyitó beszédében Dr. Juhász Attila Simon elmondta, a Megyeházán nagy örömmel adnak teret az ilyen és hasonló kezdeményezéseknek, ezzel is támogatva civil partnerszervezeteket. A megyei közgyűlés elnöke hozzátette annál is nagyobb érdeklődéssel vesz részt személyesen az eseményen, hiszen maga is azt az 50 év feletti korosztályt képviseli, akiket az akadémia az egyes kurzusaival megszólít.
 Ezt követően Forgó János az Eger Sikeréért Egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket, rövid tájékoztatást adva az egyesület múltjáról, jelenéről és terveiről. Elmondta, az utóbbi években nagy hangsúlyt fektetett az ESE a fiatalok támogatására, kirándulások és ösztöndíjak formájában, ám ezúttal az idei évben az idősebb korosztályt is igyekeznek megszólítani, ennek első állomása az Egri Szenior Akadémia életre hívása. (egerinfo.com)