Egri Borvidéki Borverseny

 Az egri borok legnagyobb versenye következik. Április 13-tól egy héten át várják a bormintákat az egri borok legnagyobb seregszemléje.-számol be a heol.hu.
 Az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsa 27. alkalommal hirdette meg az Egri Borvidéki Borversenyt, mely a térség legnagyobb és legfontosabb szakmai rendezvénye. A bírálatra április 27-én kerül sor az egri Hotel Villa Völgyben, amelyen való részvétel a borászatok számára méltó kihívás – tudatta a tanács.
 Egyre többen kísérik figyelemmel ezeket a megmérettetéseket és a vásárlási döntésekben is egyre meghatározóbbak a borokon feltüntetett eredmények, az Egri Borvidéki Borverseny pedig komoly rangot vívott ki magának.
 A borvidéki borverseny szabályai, pontozási rendszere és kategóriái éppen a hitelesség miatt évek óta állandóak. A hatályos magyar bortörvény előírásainak megfelelt, az egri borvidéken termelt szőlőből készült, forgalomba hozatali engedéllyel rendelkező borokat, valamint idén már hordómintákat is be lehet nevezni, melyekből tételenként legalább 350 liter, vagy 500 palack rendelkezésére áll a pincészetnek. A hét kategória, fehér borokat, Egri Csillagokat, Debrői Hárslevelűket, rozé borokat, vörös és siller borokat, desszert borokat és Egri Bikavéreket bírálnak majd.