Ügyészségi hírek

 A világjárvány elmúltával, négy év után tartott ismét az ügyészek személyes részvételével évértékelő értekezletet a Heves Vármegyei Főügyészség az Egri Törvényház épületében. Az értekezletet megtisztelte jelenlétével dr. Polt Péter legfőbb ügyész.

 Az eseményt dr. Kalmár Gyula főügyészhelyettes nyitotta meg, szólva az elmúlt évek nehézségei mellett arról is, hogy azok előre nem várt következményeként több olyan fejlesztés történt – különösen az elektronikus ügyintézés terén – ami mára már nagymértékben segíti és megkönnyíti az ügyészi munkát. A főügyészhelyettes köszönetet mondott azért, hogy a Legfőbb Ügyészség folyamatosan hathatós segítséget nyújt a jelenlegi problémák megoldásához is.

 Dr. Polt Péter legfőbb ügyész zárszavában úgy értékelte, hogy a Heves Vármegyei Főügyészség ügyészi szervei a tavalyi évben talán még a korábbiaknál is kiválóbb teljesítményt nyújtottak. Szólt ugyanakkor azokról a nehézségekről is, melyek az utóbbi években az ügyészi szervezet egészét érintették, és érintik még ma is.  Kiemelte, hogy az újabb és újabb kihívásokra az ügyészség a törvényesség és az időszerűség követelményeit szem előtt tartva, ugyanakkor a változtatások szükségességét felismerve nem csupán keresi, de jellemzően meg is találja a kreatív és innovatív válaszokat. Utalt az ügyészség rendelkezésére álló eszköztár szélesedéséről, melyek közül az adott ügy megoldását leghatékonyabban biztosítót kell alkalmazni. Hangsúlyozta, hogy az új jelenségekre adandó megfelelő válaszok nem csak a büntető, hanem a közjogi szakterületen is fontos követelménynek számítanak.
 

(forrás: Dr. Gubala Ádám Miklós, helyettes sajtószóvivő ügyész)