A Húsvéti időszakban jelentős forgalom volt tapasztalható vármegyénk közútjain

 A Húsvéti időszakban jelentős forgalom volt tapasztalható vármegyénk közútjain. Sokan keltek útra a locsolkodás hagyományának hódolva, de sokan voltak olyanok is, akik a hosszú hétvégi pihenésük helyszínéül választották vármegyénket.
 A Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság a közlekedési balesetek megelőzése, a közlekedők biztonságérzetének növelése és a zavartalan közlekedés biztosítása érdekében kiemelten kezelte a húsvéti időszakot. Ennek érdekében a rendőrök folyamatos ellenőrzést tartottak vármegyénk közútjain, melyen az ittas járművezetők kiszűrésére és a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére fókuszáltunk.
 Ennek eredményeként a passzív biztonsági eszközök használatával kapcsolatban 108 esetben, az ittasság kapcsán pedig 26 esetben került sor rendőri intézkedésre.
 A Heves Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság 500 darab húsvéti autóillatosítót szerzett be, melyeket a közúti ellenőrzések során a szabálykövető járművezetők kaptak ajándékba. Az illatosító egyik oldala a biztonsági öv fontosságára, míg a másik oldala a józan közlekedésre figyelmeztető kreatív anyaggal lett ellátva. A rendőri ellenőrzéseknek, és a megelőzési tevékenységnek köszönhetően vármegyénk közútjain a hosszú hétvégén csak egy könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt. (police.hu)